Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook
Voor een cultuur van het leven
Als we het nieuws volgen, kunnen we weleens een beetje ont­moe­digd raken. Maar laten we niet ten onder gaan in de negatieve berichten, die op ons af komen. Er is ook altijd één heel mooi bericht dat alles overtreft: de Heer is verrezen!

Wat ik u zeggen wil. Woord van de Bisschop, maart 2024
De boodschap die Mgr. Hendriks dit keer naar boven brengt in 'Wat ik U zeggen wil' is een boodschap van hoop, met als thema '' Het leven overwint de dood''. Ondanks zo veel negativiteit dat op dit moment in de wereld rondgaat is er toch nog hoop. Het kwade heeft niet het laatste woord, want Jezus heeft het kwade overwonnen. Met zijn opstanding heeft hij de dood verslagen. Bent u benieuwd naar wat de Bisschop hier nog meer over te zeggen heeft? Luister dan nu naar de boodschap in 'Wat ik U zeggen wil' van maart 2024.
Chrismamis - Woensdag 27 maart
Lezingen: https://www.tiltenberg.org/missaal Collecte: https://rkhaarlem.nl/collecte Misintentie opgeven: https://rkhaarlem.nl/vieringen/misintentie Voor de mistijden van alle vieringen in onze kerken: https://rkhaarlem.nl/vieringen/mistijden Zie ook: https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl https://www.arsacal.nl https://rkhaarlem.nl https://www.kathedraaltv.nl
Bisdom Maandjournaal Maart 2024
In het Bisdom Maandjournaal van maart 2024 vertelt Corine van der Loos als coördinator van de synode hoe de nieuwe diocesane consultatieronde er in ons bisdom uit gaat zien. Ook vertelt zij hoe iedereen weer aan de synodegesprekken kan deelnemen. Wie daarvoor de tijd neemt, weet zeker dat hij/zij deelneemt aan een historisch moment in onze r.-k. Kerk! Carolien Hoogenboom blikt vooruit op de Stille Omgang, waar speciale aandacht zal worden besteed aan de oorlogen die momenteel veel lijden in de wereld veroorzaken. Eric Fennis vertelt over de Chrismamis die dit jaar op 27 maart om 19:30 uur in de Kathedrale basiliek St. Bavo plaatsvindt en licht toe waarom dit zo een belangrijke viering is om bij aanwezig te zijn. En Natalia Ekaputri vertelt over de Indonesische Katholieke Familie; één van de grotere migrantengemeenschappen die ook in ons bisdom aanwezig is. Op tweede paasdag zullen de leden van deze parochie vanuit Nederland en België samenkomen in Heiloo om aldaar samen Pasen te vieren. Dit en meer in het Bisdom Maandjournaal van maart 2024!
Jongste SamenKerk
SamenKerk Februari 2024
Februari 2024
eerdere edities



donderdag, 28 maart 2024
Witte Donderdag
kleur:wit
1e Lezing:Ex., 12, 1-8.11-14
Psalm:Ps. 116 (115), 12-13, 15-16bc, 17-18
2e Lezing:1 Kor., 11, 23-26
Evangelie:Joh., 13,1-15

postcode:
huisnummer:

Witte Donderdag
gepubliceerd: donderdag, 28 maart 2024
De avond­mis van Witte Donder­dag is een bij­zon­der gebeuren, niet alleen door de voet­was­sing maar ook de overgang van het fees­te­lijk begin met de ge­dach­te­nis van de in­stel­ling van de Eucha­ris­tie en het pries­ter­schap bij het Laatste Avondmaal naar de uit­tocht van het Sacra­ment naar het rustaltaar, waar de kerk met Jezus in de Hof van Olijven bid­dend verbon­den is. We staan stil bij de gevoelens van Jezus op deze laatste avond van Zijn aardse leven.
Paasnummer bisdomblad SamenKerk
gepubliceerd: donderdag, 28 maart 2024
Het paas­num­mer van SamenKerk is verkrijg­baar in uw paro­chie­kerk. Loop er binnen en neem er een (gratis) exemplaar mee, want ze lig­ger er voor u. Of lees op deze web­si­te.
Licht van Christus
gepubliceerd: woensdag, 27 maart 2024
‘Licht van Christus’ zijn de eerste woor­den die klinken als in de paas­nacht in een volle­dig donkere kerk de paaskaars is ontstoken. Niet zomaar een lichtje dus, maar het Licht van Christus zelf. Voor het aans­te­ken van de paaskaars heeft de pries­ter deze gezegend met de eerste letters van de woor­den Alpha en Omega, oorsprong en einde.
Het Passiekruis Fotoreportage
Het lijdensverhaal krachtig verbeeld
gepubliceerd: dinsdag, 26 maart 2024
Pa­ro­chies en kerken zijn erf­goed- en schatbe­waar­ders. De gebouwen zijn in een bepaalde stijl opge­trok­ken. In iedere kerk zijn er kunst­schatten: van een glas-inloodraam tot een heiligen­beeld, van li­tur­gische voorwerpen tot aan kunst met een grote K. SamenKerk opent voor u een klein kiertje van deze schat­ka­mer.
Passiemuziek met Jos Martens Audio
Radio Maria programma - Vonken van Hoop
gepubliceerd: maandag, 25 maart 2024
Midden in de Veer­tig­da­gen­tijd heeft pastoor Eric van Teijlingen samen met Jos Martens het pro­gram­ma ‘Vonken van Hoop’ op Radio Maria geheel gewijd aan passie­mu­ziek.
Palmpasenstok maken
gepubliceerd: zaterdag, 23 maart 2024
Op de laatste zon­dag vóór Pasen, dit jaar op 24 maart, viert de Kerk Palm­pasen, het feest waarop de blijde intocht van Jezus Christus in Jeru­za­lem wordt her­dacht. Jezus werd gezeten op een jonge ezel, door een jubelende menigte in Jeru­za­lem binnen­ge­haald.
Gebedskaart en hymne Jubeljaar 2025 Video
gepubliceerd: donderdag, 21 maart 2024
In de katho­lie­ke Kerk wordt in 2025 een Heilig Jaar of Jubel­jaar gehou­den. Als voor­be­rei­ding daarop is 2024 uit­ge­roe­pen tot een ‘jaar van gebed’. De Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie heeft als hulp­mid­del daarbij een kaart uitge­ge­ven met het speciale thema­ge­bed voor volgend jaar, aan­ge­vuld met het Onze Vader. Ook is de inter­na­tio­nale hymne voor het Jubel­jaar in het Neder­lands ver­taald.
Onderwijsbrief - Waardevol en sociaal
Officium Educationis
gepubliceerd: donderdag, 21 maart 2024
Het Officium Educationis heeft een tweede brief ge­pu­bli­ceerd voor het onder­wijs. De brief is ge­schre­ven door leden van het Officium, dat bestaat uit de bis­schop­pe­lijk gedele­geer­den voor het katho­liek onder­wijs, de NKSR en de onder­wijs­re­fe­rent, mgr. Hendriks. De brief heeft als titel ‘Waarde­vol en sociaal’.
Welkom bij de Chrismamis
Woensdag 27 maart - 19.30 uur - Bavokathedraal Haarlem
gepubliceerd: dinsdag, 19 maart 2024
Woens­dag­avond 27 maart 2024 om 19.30 uur vindt in de ka­the­draal weer de Chrisma­mis plaats. De Sint Bavo­kathe­draal wordt in gereed­heid gebracht.
Relieken H. Bernadette van Lourdes
gepubliceerd: maandag, 18 maart 2024
De gehele maand april maakt een reliekschrijn van de heilige Ber­na­dette Soubirous een rondgang door ons land. In alle bis­dom­men wor­den speciale vie­rin­gen en bij­een­komsten gehou­den. De reliekschrijn is van 4 tot en met 8 april in ons bisdom.
Paasgala voor oudere jongeren
Zaterdag 13 april - 19.00 uur - Joannes de Doperkerk Hoofddorp
gepubliceerd: maandag, 18 maart 2024
Voor de oudere jon­ge­ren (18+) van ons bisdom wordt op zater­dag­avond 13 april weer een Paasgala geor­ga­ni­seerd. Deel­ne­mers zijn welkom in de Joannes de Doper­kerk en de crypte onder de kerk voor res­pec­tie­ve­lijk de Eucha­ris­tie­vie­ring en het gala.
Mgr. Van Burgsteden ontvangt bijzondere monstrans
gepubliceerd: vrijdag, 15 maart 2024
Op woens­dag 13 maart werd aan mgr. Van Burg­ste­den, hulp­bis­schop-emeritus van bisdom Haar­lem-Am­ster­dam en verbon­den met de commu­ni­teit van de paters Sacra­men­tijnen in Am­ster­dam, een bij­zon­dere monstrans over­ge­dragen door mgr. Van den Hende, voor­zit­ter van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie.


vrijdag, 15 maart 2024Open Dag De Muzikale Basisschool
vrijdag, 15 maart 2024Stille Omgang Video
dinsdag, 12 maart 2024Tweede prijs voor Casa Migrante Fotoreportage
maandag, 11 maart 2024Besturenavond IPCI’s
woensdag, 6 maart 2024Inspiratiedag gezins- en jongerenpastoraat
dinsdag, 5 maart 2024Dank aan Leo Fijen voor geloofsgesprekken
maandag, 4 maart 2024Hulp voor kerkvergroeners
zondag, 3 maart 2024Bisdom Maand Journaal - Maart 2024 Video
zondag, 25 februari 2024Alternatief project bij Week van de Lentekriebels
zondag, 25 februari 2024Avond van de Martelaren Fotoreportage
zaterdag, 24 februari 2024Europese Eucharistische gebedsestafette
vrijdag, 23 februari 2024Gebedsavond rond thema zwangerschap
vrijdag, 23 februari 2024Pauselijke exhortatie over Theresia van Lisieux
vrijdag, 23 februari 2024Avond van de Martelaren
vrijdag, 16 februari 2024Landelijke handreiking voor synodale gesprekken
vrijdag, 16 februari 2024Podcast over Wereldziekendag Audio
donderdag, 15 februari 2024Alumnidag Sint-Bonifatiusinstituut
donderdag, 15 februari 2024Met Mgr. Hendriks naar Lourdes

meer berichten vindt u in het archief



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose